De geschiedenis van Nationale-Nederlanden
Nationale-Nederlanden is het bekendste verzekeringsmerk van Nederland. En dat mag ook wel met een geschiedenis die meer dan 170 jaar teruggaat en haar oorsprong kent in onze drie grootste rechtsvoorgangers: de RVS, De Nederlanden van 1845 en de Nationale Levensverzekering-Bank.

De roots van Nationale-Nederlanden
De wortels van Nationale-Nederlanden liggen in het Nederland van de 18e eeuw. De oudste overgenomen maatschappij is het Kooger Doodenbos uit Koog aan de Zaan in Noord- Holland, opgericht in 1743. In deze tijd werden vele regionale fondsen, bussen en bossen opgericht om mensen van bepaalde dorpen, beroepsgroepen, maar ook weduwen- en wezen te verzekeren tegen tegenspoed. Vele hadden een zinspreuk in hun naam zoals het Begrafenisfonds 'Eendracht maakt macht' en het Schoenmakersfonds 'Het Einde bekroont ons Doel'. Veel van deze kleine maatschappijen zijn in de loop van de 19e en 20e eeuw overgenomen door grotere landelijk opererende levensverzekeraars. Ze zijn nu allemaal verenigd in Nationale-Nederlanden.

Het ontstaan van Nationale-Nederlanden
Nationale-Nederlanden ontstond in 1963 uit de fusie tussen De Nederlanden van 1845 en de Nationale Levensverzekering-Bank. Dit nieuwe bedrijf kreeg een sterke financiële positie die werd benut voor uitbreiding van buitenlandse activiteiten, vooral in de Verenigde Staten. In 1984 werd RVS overgenomen. In 2012 gingen RVS en Nationale-Nederlanden samen verder in één organisatie onder het merk Nationale-Nederlanden.

Wij nemen graag contact met u op!

Top