ASRA.s.r. is de Nederlandse verzekeringsmaatschappij voor alle verzekeringen. Bij a.s.r. werken ruim 4000 medewerkers en met een omzet van € 4,3 miljard behoort a.s.r. tot de grootste verzekeraars van Nederland.

Met de merken a.s.r., Ardanta, De Amersfoortse, Europeesche Verzekeringen en Ditzo biedt a.s.r. een breed assortiment van financiële producten op het terrein van schade-, levens- en inkomensverzekeringen, collectieve en individuele pensioenen, zorgverzekeringen, reis- en
recreatie-, alsmede uitvaartverzekeringen.
Naast verzekeringsproducten biedt a.s.r. spaar- en beleggingsproducten en bankspaarproducten aan en is a.s.r. als belegger onder meer actief in vastgoedexploitatie en -ontwikkeling.

Staat als aandeelhouder
Sinds 3 oktober 2008 is de Nederlandse Staat 100% aandeelhouder van a.s.r. De overheid heeft aangegeven dat dit tijdelijk is. De overheid wil voorkomen dat private instellingen, zoals a.s.r., hun relatie met de overheid oneigenlijk gebruiken in de concurrentie. Daarom is bijgaande verklaring opgesteld.

Historie
De rijke historie van a.s.r. begint in 1720 met de oprichting van de Maatschappij van Assurantie der Stad Rotterdam. De basis voor ons huidige bedrijf wordt echter gelegd in 2000 met de fusie van Fortis AMEV en de ASR Groep, bestaande uit De Amersfoortse, Stad Rotterdam Verzekeringen en Woudsend Verzekeringen. Door de jaren heen zijn wij meerdere merken gaan voeren, waaronder Europeesche Verzekeringen (1920), De Amersfoortse (1938), Ardanta (1965), Falcon Leven (1981) en Ditzo (2007).

Wij nemen graag contact met u op!

Top