ARgentaArgenta is een bank- en verzekeringsgroep, actief in België, Nederland en Luxemburg.
Het richt zich voornamelijk op particulieren en gezinnen. Zijn kernbedrijvigheid bestaat uit het aanbieden van eerlijke bank- en verzekeringsproducten tegen correcte prijzen.

Argenta dankt zijn succes aan het permanent streven naar lage kosten, hoge productiviteit en het aanbieden van de 'betere koop'. Het hoofdkantoor is gevestigd te Antwerpen in België. Argenta Nederland is gevestigd te Breda.

Historie
Argenta, de vijfde grootste financiële instelling in België, werd in 1956 opgericht als financieringsmaatschappij, gespecialiseerd in persoonlijke leningen. In 1964 kreeg het toestemming om op te treden als depositokas. Argenta zette een distributienetwerk van zelfstandige ondernemers op. Om voor het aangetrokken spaargeld een aanwending te vinden, specialiseerde het zich in hypotheekleningen. Later bouwde het een breed net van zelfstandige kantoorhouders uit die in hun gemeente een lokaal Argenta bankkantoor opende. In 1974 werd Argenta Verzekeringen opgericht, dat levens- en brandverzekeringen aanbood.
Om het succesvolle partnerschap met zijn trouwe klanten en zijn kantoorhouders een duurzaam karakter te geven, stelde de stichter Karel Van Rompuy zijn onderneming open in 2010. Via Argenta Coöperatieve liet hij zijn trouwe Argenta klanten en kantoorhouders toe om aandeelhouder te worden. Op 31 december 2012 bezit Argenta Coöperatieve een minderheidsparticipatie van 15% in het kapitaal van de Argenta Groep. 85% van de aandelen zijn in het bezit van de familie Van Rompuy.

Vandaag is de Argenta Groep een snelgroeiende Belgische bank verzekeraar met een geconsolideerd balanstotaal van 35,5 miljard euro, meer dan 520 bankkantoren in België en belangrijke activiteiten in Nederland. Argenta heeft meer dan 1,5 miljoen klanten.

Wij nemen graag contact met u op!

Top