ARAGARAG Nederland werd opgericht op 13 april 1962 als dochteronderneming van ARAG Duitsland. Het moederbedrijf was toen al 27 jaar actief en vormde op dat moment al één van de grootste rechtsbijstand-verzekeringsmaatschappijen ter wereld.

Toen de Nederlandse vestiging van ARAG met haar werkzaamheden begon was dit nog niet onder de naam ARAG. De start vond plaats onder de naam Nederland A.R.V. (Algemene Rechtsbijstand Verzekeringsmaatschappij). De maatschappij had een gevarieerd aanbod van rechtsbijstandverzekeringen: voor motorrijtuig-, particuliere en bedrijfsrisico's.
In de jaren zeventig bepaalden de gezins- en bedrijfrechtsbijstandverzekeringen een groot deel van het premie-inkomen. In 1975 voerde ARAG speciale (combi)polissen in voor de medische en ambachtelijke beroepen en de detailhandel. In datzelfde jaar nam de schadeafdeling 16.000 nieuwe gevallen in behandeling.In totaal werken er vandaag de dag ruim 620 medewerkers bij ARAG SE Nederland en worden er jaarlijks meer dan 60.000 schademeldingen verwerkt.

Top